Оперативна інформація щодо реєстрації випадків алергічного дерматиту
 серед учнів загальноосвітньої школи I-II ступенів села Зруб Комарівський Сторожинецького району Чернівецької області.

  _ Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області направляє оперативну інформацію щодо реєстрації випадків алергічного дерматиту серед учнів загальноосвітньої школи I-II ступенів села Зруб Комарівський Сторожинецького району Чернівецької області.
___12 березня 2016 року після закінчення другого уроку  14 учнів 5-го класу загальноосвітньої школи I-II ступенів села Зруб Комарівський Сторожинецького району Чернівецької області поскаржились на погіршення самопочуття з приводу висипів на обличчі, тулубі та свербіж.
___Попередній медичний огляд дітей було проведено медперсоналом амбулаторії загальної практики сімейної медицини та дітей скеровано до Сторожинецької центральної районної лікарні. За результатами огляду встановлено діагноз «алергічний дерматит», призначено відповідне амбулаторне лікування.
___Після повторних поглиблених медичних оглядів проведених 12.03.2016 та 14.03.2016 встановлено, що стан здоров’я учнів задовільний.
___Застосування вперше нових дезінфекційних, миючих засобів, аерозолів, а також будь-яких хімічних речовин адміністрація, персонал школи, учні та батьки заперечують.
Працівниками Сторожинецького районного відділу Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» відібрано зразки проб води локального водопроводу, води кип’яченої із гігієнічного фонтанчика питного бачка для дослідження за санітарно-гігієнічними та мікробіологічними показниками, зразки повітря для дослідження на вміст діоксиду азоту, аміаку, пилу, зразки страв та харчових продуктів.
___Обстежені приміщення школи та класні кімнати. Рекомендовано звільнити приміщення від кімнатних рослин.  Проведено вологе прибирання та провітрювання.
За результатами лабораторних досліджень по санітарно-хімічним показникам повітря, вода та харчові продукти по бактеріологічним показникам відповідають нормативним значенням. Лабораторні дослідження тривають.
___Ситуація знаходиться під контролем Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

 

НАВІГАЦІЯ