Лабораторний контроль за  місцями масового відпочинку

З метою гігієнічної оцінки безпечності річкової води та ґрунту в місцях масового відпочинку населення Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі – Центр) у межах здійснення моніторингу на водних об’єктах рекреаційного та оздоровчого використання (пляжі) станом на 02 серпня 2018 року  відібрано та досліджено 96 проб за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 93 проби за паразитологічними показниками, 44 проби за вірусологічними показниками та 54 проби на наявність холероподібних вібріонів. Відхилення встановлено у 10 пробах води з річки Прут в районі пляжу м. Чернівці за бактеріологічними показниками, в 1 пробі води  з річки Дністер в районі с. Репужинці Заставнівського району виявлено НАГ вібріон ІІ групи по Хейбергу.
Фахівцями Центру досліджено 35 проб грунту з пляжів за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 47 проб за паразитологічними показниками, 29 проб за вірусологічними показниками. Відхилення від нормативів встановлено в 1 пробі ґрунту з пляжу м. Чернівці за бактеріологічними та паразитологічними показниками.

За результатами проведених лабораторних досліджень фахівці Центру не рекомендують купатись в р. Прут в районі міського пляжу та зоні рекреації біля с. Репуженці Заставнівського району.

Аква Плюс

 

НАВІГАЦІЯ