Про підсумки  здійснення лабораторного контролю за  місцями масового відпочинку влітку 2018 року

На виконання  «Загальнодержавної програми охорони та відтворення довкілля Азовського та Чорного морів» влітку поточного року в області працювало  10 пляжів: «Чернівецький міський пляж» по вул. Донбасівська, 5 м. Чернівці,  «Каньйон» в с. Грушівці Кельменецького району,  ТРК «Сонячна долина» №1  в с. Магала Новоселицького району та ТРК «Сонячна долина» №2 в с. Бояни Новоселицького району,  «Сонячний берег» в с. Бояни Новоселицького району, база відпочинку «Хвиля»  в с. Магала Новоселицького району, база відпочинку «Аква плюс» в с. Кам’яна  Сторожинецького району, база відпочинку «Берег любові» в с. Бобівці Сторожинецького району, комплекс «Рутка»  в с. В.Кучурів Сторожинецький район,  база відпочинку «Вілія» в с. Ломаченці Сокирянського району та 3 зони рекреації:  в м. Новодністровськ, туристичний комплекс «Услад» в с. Ломачинці  Сокирянського району, на березі річки Дністра в с. Репуженці Заставнівського району.
        З метою гігієнічної оцінки безпечності річкової води в місцях масового відпочинку населення Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (далі – Центр) протягом  літнього сезону 2018 року відібрано та досліджено 151 пробу води за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 148 проб за паразитологічними показниками, 60 проб за вірусологічними показниками та 91 пробу на наявність холероподібних вібріонів. Відхилення за бактеріологічними показниками встановлено у 20 пробах води (з них у 19 - з річки Прут в районі пляжу м.Чернівці та 1 - з річки Дністер в районі рекреаційної  зони  м.Новодністровськ),  в 1 пробі води  з річки Дністер в районі с.Репужинці Заставнівського району було виявлено НАГ вібріон ІІ групи по Хейбергу.
Фахівцями Центру з метою гігієнічної оцінки грунту досліджено 58 проб грунту з пляжів за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 70 проб за паразитологічними показниками, 39 проб за вірусологічними показниками. Відхилення від нормативів встановлено в 3 пробах грунту з пляжу м.Чернівці за бактеріологічними та паразитологічними показниками.

Інформування населення про стан навколишнього природного середовища та необхідні профілактичні заходи забезпечувалось через засоби масової інформації за фактом отримання результатів досліджень.

        

 

 

НАВІГАЦІЯ