Корисна інформація для суб’єктів господарювання, які мають на меті здійснювати реалізацію продукції іноземного виробництва на території Республіки Білорусь !!!

    З метою захисту внутрішнього споживчого ринку від надходження небезпечної продукції іноземного виробництва  на території Республіки Білорусь набрала чинності постанова Ради Міністрів Республіки Білорусь         від 06.08.2015 №666 “О внесении дополнений в постановление Совета Министров Республики Беларусь от 17 февраля 2012 г. № 156”. У даній постанові зазначається введення адміністративної процедури – державної санітарно – гігієнічної експертизи товарів іноземного виробництва.
___Вказана процедура здійснюється до моменту надходження продукції іноземного виробництва в реалізацію ( для ввезення продукції на територію Республіки Білорусь представлення санітарно – гігієнічного висновку не вимагається).
___Одним із основних умов проведення державної санітарно – гігієнічної експертизи продукції іноземного виробництва на території Республіки Білорусь є наявність протоколів лабораторних досліджень ( вимірів), які проведені лабораторіями, акредитованими в Національній системі акредитації Республіки Білорусь і в тому числі проведені іншими акредитованими лабораторіями до моменту набрання чинності  даної постанови, при відповідності об’єму досліджень та показників безпеки вимогам законодавства. Термін дії вищевказаних протоколів  на харчову продукцію не повинен перевищувати один рік з моменту їх оформлення, на продукцію для дітей і підлітків, за виключенням харчових продуктів, - не більше двох років, на іншу продукцію – не більше трьох років.
___Протоколи досліджень (вимірів) на протязі терміну їх дії можуть бути використані при видачі санітарно – гігієнічного висновку на подальші партії ввезеної продукції в установах, які видавали попередній висновок, у випадку відсутності змін складу продукції, що впливатиме на її гігієнічну безпеку, а також змін гігієнічних вимог до продукції в нормативно – технічній документації.

 

НАВІГАЦІЯ