Проведено навчання щодо  захисту населення і території від біологічних загроз

За ініціативи Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України», всебічного сприяння  керівництва Чернівецького прикордонного загону та Чернівецької обласної митниці ДФС,  в останні дні  вересня проведено навчальні семінари з немедичними працівниками,  які здійснюють  відповідні види контролю в пунктах перетину через державний кордон України, відповідно до чинних Міжнародних медико-санітарних правил.

Так, до учасників семінару доведено оперативну інформацію щодо епідемічної ситуації з інфекційних хвороб, регламентованих Правилами санітарної охорони території України. Також розглянуто питання інформаційної взаємодії, організації та здійснення первинних протиепідемічних (профілактичних) заходів при виявленні хворого (підозрілого) на інфекційні хвороби, що мають міжнародне значення в пунктах перетину кордону.

Серед актуальних питань, обговорених в ході семінару, стало проведення протиепідемічних (профілактичних) заходів при  хворобі, викликаній вірусом Зіка.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ