Оперативна інформація про епідемічну ситуацію в ДНЗ №10
станом на 17.02.2016

___Станом на 17 лютого зареєстровано 9 випадків гострої кишкової інфекції серед вихованців Чернівецького дитячого дошкільного закладу № 10 (вісім – серед дітей ясельної групи, один – у дитини, яка відвідує старшу групу).
___На стаціонарному лікуванні в обласній дитячій клінічній лікарні залишаються двоє хворих дітей, четверо виписано (трьох – з діагнозом «ротавірусний гастроентероколіт», одну дитину – з діагнозом «гастроентероколіт вірусно-бактеріальної етіології»). Амбулаторне лікування продовжують ще троє діток.
___При проведенні епідеміологічного розслідування, за результатами вірусологічного дослідження зразків від контактних та хворих, ротавірусну інфекцію виявлено у вихователя ясельної групи, а також у п’яти хворих дітей. Антиген ротавірусу виявлено і при вірусологічному дослідженні сировини з харчоблоку дитячого закладу (свіжа капуста).
___Одночасно, за результатами бактеріологічного дослідження масла «Селянське» та сиру твердого встановлено невідповідність санітарно-гігієнічним вимогам (виявлено бактерії групи кишкової палички).
___З метою попередження подальшого поширення інфекційних захворювань серед вихованців та персоналу дитячого дошкільного закладу,  від роботи відсторонено вихователя ясельної групи, керівнику закладу №10 та управлінню освіти Чернівецької міської ради рекомендовано заборонити для використання харчову продукцію, яка не відповідає вимогам.
___Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів, а також лабораторні дослідження тривають.
___Ситуація перебуває під контролем Чернівецької облдержадміністрації та Держсанепідслужби України.

 

НАВІГАЦІЯ