Про результати лабораторних досліджень води з місць масового відпочинку на території Чернівецької області влітку 2015 року

      З метою гігієнічної оцінки безпечності  річкової  води з місць масового відпочинку, яких в поточному році нараховується 14, в тому числі 12 офіційно відкритих пляжів, з початку літнього оздоровчого сезону Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» досліджено 142 проби річкової води на фізико-хімічні показники, 142 проби на мікробіологічні показники, 112 проб на паразитологічні показники, 56 проб на вірусологічні показники,  11 проб  на холеру  та  81 проба грунту на мікробіологічні показники. З них станом на 10.08.2015 року 9 проб води з пляжу міста Чернівці не відповідало нормативам по фізико-хімічних показниках, 18 проб (16 проб – з пляжу м.Чернівці, по 1 пробі – з пляжу «Лижна траса» бази відпочинку «Сонячна долина» та неофіційного пляжу для м.Новодністровськ) по мікробіологічних показниках.
___За результатами досліджень власникам  місць відпочинку направлені інформаційні листи. В повторно відібраних пробах з пляжу «Лижна траса» бази відпочинку «Сонячна долина» вода відповідає гігієнічним нормативам. Чернівецьким міським управлінням Головного управління, було доведено зазначену інформацію комунальній бюджетній установі «Чернівецька міська рятувальна служба на воді» для встановлення інформаційно-рекламних щитів про заборону купання.
___На неофіційному пляжі м.Новодністровськ (на землях Оживської сільської ради) Держсанепідслужба купатись не рекомендує. 

 

НАВІГАЦІЯ