Найбільший спалах лихоманки Ебола у світі практично ліквідовано

___Наприкінці минулого року, 29 грудня,  ВООЗ оголосила Гвінейську Республіку вільною від лихоманки Ебола. Завершений 42-денний період медичного спостереження з моменту реєстрації останнього випадку захворювань. Протягом цього часу тривала робота з дослідження біологічного матеріалу від підозрілих хворих.
___Загальне число осіб, які постраждали від епідемії лихоманки Ебола склало 28637 осіб.З усього числа, 11 315 випадків хвороби завершилося летальним результатом.
З урахуванням того, що 9 травня і 7 листопада 2015 року закінчення епідемії було оголошено у Ліберії та Сьєрра-Леоне, відповідно, сьогодні можна говорити про практичну ліквідації найбільшої в історії спалахи цієї небезпечної хвороби, яка тривала в Західній Африці близько двох років .
___Разом із тим, тривала присутність вірусу в різних рідинах людини після клінічного одужання, зберігає загрозу виникнення локальних спалахів лихоманки Ебола і у постепідемічний період, що проявилося у Ліберії, де після «закриття» епідемії було зареєстровано ще 2 невеликих вогнища інфекції. На даний момент країни вступили в так звану 90-денну фазу «активного епідеміологічного нагляду», коли пильна увага медичних працівників прикута до кожного підозрілого випадку захворювань і смерті людей.

Держсанепідслужба України

 

НАВІГАЦІЯ