Оперативна інформація щодо ситуації
з хвороби, спричиненої вірусом Ебола

___Відповідно до інформації Держсанепідслужби України за повідомленням Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, представленою у звітах щодо виконання Плану дій для прискорення міжнародних заходів з реагування на розповсюдження хвороби, спричиненої вірусом Ебола (ХСВЕ), випадки захворювань зареєстровано у дев’яти країнах: Гвінеї, Ліберії, Сьєрра-Леоне, Малі, Нігерії, Сенегалі, Іспанії, Великій Британії, США. 
___Станом на 26 квітня 2015 року загальна кількість осіб, що постраждали від спалаху хвороби, спричиненої вірусом Ебола (ХСВЕ) складає – 26 312, у тому числі 10 899 летальних випадків.
___З 23 березня 2015 року нові випадки захворювання підтверджувались у двох країнах Західної Африки (Гвінеї, Сьєрра-Леоне).
___За інформацією, отриманою Постійним представництвом України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві з неофіційних джерел, з метою запобігання поширення  ХСВЕ, з 29 березня 2015 року влада Гвінеї оголосила у п’яти регіонах країни 45-денний режим надзвичайної ситуації, відповідно до якого лікарні та клініки переведено у стан карантину, також було введено нові правила поховань. У разі потреби у зазначених регіонах будуть вживатись особливі заходи, включаючи обмеження пересування.

 

НАВІГАЦІЯ