Геморагічна лихоманка Ебола

Вірус Ебола став причино декількох широко висвітлених серйозних епідемій з часу відкриття вірусу в 1976 році. Вірус був  виділений в районі річки Ебола в Заїрі, це і дало назву вірусу.
Вірус Ебола передається при прямому контакті з кров’ю, виділеннями, органами або іншими рідинами організму інфікованої людини. Заїрський підтип вірусу передається повітряно-крапельним шляхом. Також є документально підтверджені випадки інфікування людей вірусом Ебола в результаті поводження з інфікованими шимпанзе, горилами і лісовими антилопами, як мертвими так і живими.
Симптоми вірусу включають високу температуру, кровотечу і пошкодження центральної нервової системи. Летальність може досягати до 90 %. Інкубаційний період складає від 2 до 21 днів. Лікування та специфічної профілактики цієї хвороби (вакцинації) не існує.
Відповідно до інформаційного повідомлення розміщеного на офіційному веб-сайті ВООЗ продовжується моніторинг спалаху хвороби викликаної вірусом Ебола в Гвінеї, Ліберії та Сьєра-Леоне. Вживаються заходи щодо попередження подальшого поширення хвороби, локалізації та ліквідації її вогнища.
Держсанепідслужба та Міністерство закордонних справ України рекомендують громадянам України утриматися від відвідання зазначених західно-африканських країн до нормалізації ситуації.       

 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ