Про підготовку лікувально-профілактичних закладів міста Чернівці до надання медичної допомоги хворим (підозрілим) на хворобу, викликану вірусом Ебола

___З метою профілактики та на виконання постанови спільного засідання Президії НАМН, керівного складу Міністерства охорони здоров’я України та Державної санітарно-епідеміологічної служби України від 24 жовтня 2014 р. №10/1 «Про невідкладні заходи по запобіганню занесення та розповсюдження в Україні  хвороби, викликаної вірусом Ебола»  лікувально-профілактичними установами міста розроблено плани протиепідемічної готовності та оперативних заходів на випадок виявлення хворого, підозрілого на інфекції, які мають міжнародне значення, в т.ч.  хвороби, викликаної вірусом Ебола.
___В усіх лікувально–профілактичних закладах проведено тематичні заняття щодо клініки, патогенезу, диференціальної діагностики, поширеності та шляхів інфікування хвороби, викликаної вірусом Ебола. Проведено тренувальні заняття  персоналу з питань організації та здійснення первинних заходів при виявленні випадку хворого, відпрацьовано алгоритми реагування.
___Лікувально-профілактичні заклади забезпечено необхідним запасом захисного одягу, засобами захисту органів дихання, профілактичними препаратами, дезінфекційними засобами.
___Епідемічна ситуація в місті Чернівці залишається стабільною, утримується під постійним контролем санітарно-епідеміологічної служби. 

 

 

НАВІГАЦІЯ