Моніторинг результатів  досліджень фізичних факторів навколишнього середовища за 6 місяців 2018 року

З метою оцінки впливу факторів навколишнього середовища на стан здоров’я населення лабораторією електромагнітних полів та інших фізичних факторів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторних центр Міністерства охорони здоров’я  України» за 6 місяців 2018 рік проведено 118 замірів рівнів шуму, з них 13 з перевищенням гранично-допустимих рівнів, 275 замірів рівнів електромагнітних випромінювань рівнів та 25 замірів вібрації, всі відповідають нормативам.

Протягом 6 місяців 2018 року Центром забезпечено радіологічний контроль за будівельними матеріалами та лісоматеріалами - проведено 288 досліджень, продуктами харчування та питною водою – 110 досліджень,  також проведено 128 замірів  радону-222 та 24812 замірів рівнів потужності поглиненої в повітрі дози гамма-випромінювання. Перевищень гранично допустимих рівнів не встановлено.

У разі виявлення відхилень за результатами лабораторних досліджень суб’єктам господарювання  та громадянам надаються рекомендації щодо вжиття профілактичних заходів з метою усунення шкідливого впливу факторів навколишнього середовища на стан здоров’я  населення.

 

 

НАВІГАЦІЯ