Початок польового етапу інноваційної для України
Програми підготовки з інтервенційної (прикладної) епідеміології

Сьогодні, 17 вересня 2018 року розпочинається третій - найцікавіший етап підготовки фахівців з інтервенційної (прикладної) епідеміології ППЕ-Укр – польові дослідження.
16 резидентів, серед яких епідеміологи, працівники лабораторій лабораторних центрів МОЗ України, управлінці Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства оборони України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на чолі з керівництвом і за підтримки регіональних менторів Програми закріплять на практиці навички, здобуті у перших двої модулях вивчення біостатистики, дизайнів епідеміологічних досліджень, роботи з програмою «ЕпіІнфо», іншого.
В ході польових робіт основний фокус буде зроблено на швидкій оцінці чутливості системи епіднагляду до виявлення випадків дифтерії в Чернівецькій області.
В контексті ускладненої епідемічної ситуації, в т. ч. щодо вакцинокерованих хвороб, та низького відсотку охоплення профілактичними щепленнями, оцінка та розробка рекомендацій щодо покращення чутливості епіднагляду на клінічному та лабораторному рівнях набуває дуже важливого значення.
Результати цієї швидкої оцінки нестимуть виключно науковий зміст та будуть репрезентативними насамперед для регіону, де вона проводиться.
Аналіз даних не міститиме ані персональних даних, ані відомостей про назви закладів охорони здоров’я, їх керівників і працівників.
А от результати дослідження планується використати для удосконалення системи епідеміологічного нагляду як на регіональному, так і на національному рівнях.

Нагадуємо, що ППЕ-Укр реалізується в країні за ініціативи Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я  України» підтримки Центрів контролю за захворюваннями (CDC Atlanta), Агентства зі скорочення військової загрози міністерства оборони Сполучених Штатів Америки (DTRA), технічної підтримки ВООЗ.

 

Семінар фото 1

Семінар 2

Семінар фото 3

Семінар фото 4

Семінар фото 5

Семінар фото 6

Семінар фото 7

 

НАВІГАЦІЯ