Епідемічні спалахи інфекційних хвороб в Україні та в Чернівецькій області

      За інформацією ДЗ «Український центр з контролю та моніторингу захворювань Міністерства охорони здоров'я України», впродовж трьох останніх років збільшилась кількість зареєстрованих спалахів інфекційних хвороб в Україні, у 2013 році зареєстровано 48 спалахів, у 2014 рік - 67, у 2015 рік - 101.

З початку року в Україні зареєстровано 115 спалахів інфекційних та паразитарних захворювань, у тому числі гострих кишкових інфекцій (ГКІ), вірусного гепатиту А, ентеровірусної інфекції, кору та трихінельозу, внаслідок яких постраждали 2257 осіб, у т. ч. 1050 дітей. За аналогічний період 2015 року було зареєстровано 69 спалахів ГКІ, в тому числі вірусного гепатиту А, внаслідок яких постраждали 1220 осіб,  у т. ч. 545 дітей.
За 8 місяців 2016 року в Чернівецькій області зареєстровано 3 спалахи ГКІ, та два спалахи кашлюку:  
- ротавірусна інфекція в дошкільному  навчальному закладі, що в м. Чернівці, постраждало 9 дітей; 
-  ГКІ в дошкільному навчальному закладі с. Мамаївці Кіцманського району, постраждало 13 дітей;
ГКІ серед осіб, які вживали страви на весіллі в закладі ресторанного господарства с. Карапчів Вижницького району, під час якого постраждало 37 осіб, в т.ч. 5 дітей.
- кашлюк в навчально - виховному  закладі с. Бузовиця  Кельменецького району, постраждала 21 дитина;
-  кашлюк  в селищі Комарів Кельменецького району, 3 випадки серед дітей.
У вересні 2016 року зареєстровано спалах ГКІ серед  осіб, які вживали страви в закладі ресторанного господарста міста Чернівці, внаслідок якого постраждало 5 дорослих та 1 дитина. Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводиться епідеміологічне розслідування випадків ГКІ та встановлюється причинно-наслідковий зв'язок між цими випадками та закладом ресторанного господарства.   

 

 

 

НАВІГАЦІЯ