Моніторинг факторів навколишнього середовища в навчальних закладах області за 10 місяців  2016 року

Державною установою «Чернівецькій обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» систематично проводиться моніторинг факторів навколишнього середовища у навчальних закладах області.

За 10 місяців поточного року у дошкільних навчальних закладах області відібрано та досліджено 356 проб питної води на фізико-хімічні та 468 - на мікробіологічні показники. Не відповідали санітарним вимогам по хімічних показниках – 7 проб, по бактеріологічних - 59 проб. В цілях контролю дотримання санітарно - гігієнічного режиму на харчоблоках дошкільних навчальних закладів відібрано та досліджено 1575 санітарно-гігієнічних змивів, у 52 із них виділено бактерії групи кишкової палички, що становить 3,3%.

У загальноосвітніх навчальних закладах відібрано та досліджено 832 проби питної води на фізико-хімічні та 916 - на мікробіологічні показники. Не відповідали санітарним вимогам по хімічних показниках – 15  проб, по бактеріологічних - 90 проб. На харчоблоках загальноосвітніх навчальних закладів відібрано 4025 санітарно-гігієнічних змивів, у 133 виділено бактерії групи кишкової палички, що становить 3,3%.

На адресу керівників навчальних закладів, де виявлялись потенційні ризики впливу навколишнього середовища на стан здоров'я дітей, направлялись рекомендації щодо безпечних умов навчання та перебування в установах. В усіх випадках проведено рекомендовані заходи.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ