Восьмеро вихованців дитячого дошкільного закладу №10 «Попелюшка», що в м.Чернівці, захворіли на гостру кишкову інфекцію

___Серед вихованців дитячого дошкільного закладу №10 «Попелюшка», розташованому за адресою м.Чернівці, бульвар Героїв Сталінграду, впродовж періоду з 11 по 13 лютого реєструвались випадки  гострих кишкових інфекцій. Всі хворі діти відвідували ясельну групу №14. За медичною допомогою діти звертались до міської дитячої поліклініки та обласної дитячої клінічної лікарні зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювоту та рідкий стілець. Шестеро захворілих госпіталізовано до інфекційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні м. Чернівці, батьки двох дітей відмовились від госпіталізації і отримують лікування амбулаторно в міській дитячій поліклініці.
___В закладі з 11 лютого проводиться комплекс протиепідемічних, профілактичних та санітарно-гігієнічних заходів.
___Працівниками Чернівецького міського управління негайно розпочато  епідеміологічне обстеження вогнища, відібрано добові проби харчових продуктів, зразки  сировини, овочів та питної води на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Всіх працівників харчоблоку,  персоналу ясельної  групи  та 11 дітей  даної групи охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб та проводиться їх бактеріологічне обстеження.
___Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій в дитячому навчальному закладі № 10 інформовано прокуратуру Чернівецької області.
___Ситуація знаходиться під контролем Чернівецької обласної державної адміністрації та Держсанепідслужби України.

 

НАВІГАЦІЯ