Спалахи гострих кишкових інфекцій
зафіксовані на території Львівської та Хмельницької областей
 станом на 16 вересня 2015 року

___За повідомленням Державної санітарно-епідеміологічної служби України у Бориславі, Львівської області зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції, що виник після святкування весілля у кафе-барі «Лілея», внаслідок якого постраждало 13 осіб, серед яких троє дітей.
___Усім хворим поставлено попередній діагноз харчова токсикоінфекція.  У стані середньої важкості потерпілих було госпіталізовано до інфекційних відділень лікарень міста Стебник  - 5 осіб та Борислав – 2 особи. Медична допомога надається в необхідному обсязі.
___Для встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації працівниками Держсанепідслужби проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання, відібрано матеріал для лабораторних досліджень, здійснюється комплекс протиепідемічних заходів.
___У осередку захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.
___У побуті в місті Старокостянтинів, Хмельницької області зафіксовано спалах гострої кишкової інфекції. Після ласування тортом  13 осіб, у їх числі і четверо дітей до 17 років опинилися на лікарняних ліжках.
___Усіх захворілих з попереднім діагнозом гострий гастроентероколіт  у стані середньої важкості було госпіталізовано до інфекційного відділення  Старокостянтинівської центральної районної лікарні. Медична допомога надається в необхідному обсязі.
___За попередніми результатами епідрозслідування встановлено, що 14 вересня, у зв’язку із одруженням сина, мати нареченого пригостила колег по роботі тортом домашнього приготування. Випадки захворювання почали реєструватись вже наступного дня серед осіб, що брали участь у святкуванні та членів їх сімей, оскільки деякі з них брали торт додому.
___Щоб встановити причин виникнення спалаху та шляхи його ліквідації працівниками Держсанепідслужби проведено санітарно-епідеміологічне обстеження в осередку захворювання. Для лабораторних досліджень відібрано 2 проби харчових продуктів, 10 змивів, 1 проба питної води. Обстежено 6 контактних осіб, дослідження  тривають.
___У осередку захворювання проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження.
___Профілактика гострих кишкових інфекцій за посиланням

 

НАВІГАЦІЯ