Про реєстрацію групового випадку  інфекційних хвороб
 в с. Вікно Заставнівського району Чернівецької області

20.04.2018 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшла інформація про звернення до Вікнянської амбулаторії загальної практики сімейної медицини за медичною допомогою 30 осіб зі скаргами на нудоту, блювоту, біль в животі, пронос, підвищення температури тіла (37,2-37,80 С).  Серед тих, що звернулись 24 учні  різних класів та 6 осіб персоналу Вікнянської ЗОШ.

Для з’ясування причин та обставин виникнення захворювань Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» невідкладно розпочато комплекс протиепідемічних заходів та епідеміологічне розслідування, в якому беруть участь спеціалісти Департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області.

За результатами медичного огляду захворілих, проведеного експертом Департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації, із загальної кількості постраждалих стаціонарного лікування потребували 4 осіб, яких було госпіталізовано до ОКУ «Обласна клінічна лікарня» м. Чернівці (1 дорослий ) та до Кіцманської ЦРЛ (2 дорослих, 1 дитина – учень школи) з діагнозом «Гострий гастроентероколіт». Іншим хворим було надано первинну медичну допомогу, стан їх здоров’я покращився.

Під час епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних, вірусологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано добові проби страв, проби питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю на харчоблоці школи.

Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню випадків інфекційних хвороб, встановлюються. Проведення протиепідемічних, профілактичних заходів та лабораторних досліджень триває.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ