Оперативна інформація про випадки гострих кишкових інфекцій серед вихованців дитячого навчального закладу №38 в м.Чернівці

___Протягом 25-28.07.2015 до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надходили термінові повідомлення з обласної дитячої клінічної лікарні м.Чернівці про звернення 3 хворих дітей зі скаргами на підвищення температури тіла, нудоту, блювання, батьки яких не пов’язували хворобу з відвідуванням ДНЗ № 38.
___29.07.2015 до Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області надійшло 4 термінові повідомлення про госпіталізацію в обласну дитячу клінічну лікарню дітей, які відвідують ДНЗ № 38. Окрім цього одна дитина перебуває на амбулаторному лікуванні. Останнє відвідування ДНЗ № 38 захворілими дітьми було 24.07.2015.
___Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області негайно розпочато епідеміологічне обстеження  та проведення профілактичних і протиепідемічних заходів.
___В ході епідеміологічного обстеження відібрано добові проби, харчові продукти, питна вода на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження. Працівників харчоблоку закладу охоплено бактеріологічним обстеженням на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи. Визначено коло контактних осіб та проводиться їх бактеріологічне обстеження.
___Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів триває.
___Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій в дитячому навчальному закладі №38, який знаходиться за адресою м. Чернівці, бульвар Героїв Сталінграду, 3, інформовано Прокуратуру Чернівецької області.
___Ситуація перебуває під контролем Чернівецької обласної державної адміністрації та Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

 

НАВІГАЦІЯ