Про груповий випадок харчового отруєння в м. Вижниця

30.08.2018 до Вижницького міжрайонного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію харчової токсикоінфекції серед мешканців Київської області, що перебувають у оздоровчому комплексі м. Вижниця.

29-30 серпня 2018 року хворі звертались до Вижницької ЦРЛ  зі скаргами на підвищення температура тіла, слабкість, болі в животі та інші симптоми харчового отруєння.

Всього захворіло 14 людей (10 дітей та 4 дорослих), всім надана первинна медична допомога.

Для з’ясування причин та обставин виникнення даного захворювання Вижницьким міжрайонним відділом лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» невідкладно розпочато спільне з спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області епідеміологічне розслідування, проведення протиепідемічних і профілактичних заходів.

Попередньо з’ясовано, що група у кількості 16 дітей та 4 дорослих, мешканців Київської області, прибули до спортивного комплексу 23.08.2018.
30.08.2018 ввечері  група відпочивальників у повному складі відбула з території Чернівецької області поїздом Чернівці-Київ.

Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню випадків інфекційних хвороб, встановлюються. Проведення протиепідемічних, профілактичних заходів та лабораторних досліджень триває.

 

НАВІГАЦІЯ