Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій серед дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад № 48 м.Чернівці

Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій серед дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад № 48 комбінованого типу «Гніздечко» розташованому за адресою м. Чернівці, вул. Крилова, 2/А.

Так, впродовж 04-06.03.2017 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшли термінові повідомлення про звернення 6 хворих з ознаками харчової токсикоінфекції та гастроентероколіту (підвищення температури тіла, нудота, блювота), які відвідують старшу групу дошкільного навчального закладу № 48, комбінованого типу «Гніздечко» розташованому за адресою м. Чернівці, вул. Крилова, 2/А. Останнє перебування в групі-03.03.2017.

Серед 186 дітей, які відвідують ДНЗ № 48 захворіло 6 дітей старшої групи.

 Госпіталізовано в ОКУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» 4 дітей з середньою тяжкістю перебігу хвороби. 2 дітей з легкою формою, батьки яких відмовились від госпіталізації, отримують амбулаторне лікування. За результатами лабораторних досліджень клінічного матеріалу у 1 хворого позитивний рота-тест - виявлено антиген ротавірусу.

06.03.2017 Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» розпочато епідеміологічне розслідування.

З метою виявлення можливого джерела захворювання проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб, відібрано проби питної водопровідної води централізованого водопостачання та змиви з кухонного, столового та розділового інвентарю, обладнання. Патогенної мікрофлори та бактерії групи кишкової палички не виділено.

В ході епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних обстежень на патогенну флору відібрано сировину та страви.  В одній пробі сировини виділено золотистий стафілокок та в 2-ох стравах добових проб виділено бактерії групи кишкової палички.

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

 

 

 

НАВІГАЦІЯ