Про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій серед дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад № 49 м.Чернівці

Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує про реєстрацію випадків гострих кишкових інфекцій серед дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад № 49 «Світлячок» розташований за адресою м. Чернівці, вул. Хотинська, 4/А.

28.02.2017 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшло екстрене повідомлення про випадок гострої кишкової інфекції у дитини, яка відвідує ДНЗ № 49 та 06.03.2017 – про 4 випадки гострого гастроентероколіту у дітей, які відвідують ясельну групу та середню групу «Б» дошкільного навчального закладу № 49, «Світлячок» розташованому за адресою м. Чернівці, вул. Хотинська, 4/А. Останнє перебування в групі-03.03.2017.

Серед 204 дітей, які відвідують ДНЗ № 49 захворіло 5 дітей. Госпіталізовано в ОКУ «Обласна дитяча клінічна лікарня» 3 дітей з середньою важкістю перебігу хвороби. 2 дітей з легкою формою, батьки яких відмовились від госпіталізації, отримують амбулаторне лікування.

За результатами лабораторних досліджень клінічного матеріалу у 3-ох хворих позитивний рота-тест - виявлено антиген ротавірусу.

06.03.2017 Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» розпочато епідеміологічне розслідування.

З метою виявлення можливого джерела захворювання проведено бактеріологічне обстеження контактних осіб, відібрано проби питної водопровідної води централізованого водопостачання. Патогенної мікрофлори та бактерії групи кишкової палички не виділено.

Відібрано 30 змивів з кухонного, столового та розділового інвентарю, обладнання. В 3-ох змивах виділено бактерії групи кишкової палички.

В ході епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних обстежень на патогенну флору відібрано сировину та страви.  В 5-ти стравах добових проб виділено бактерії групи кишкової палички.

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України».

 

 

 

НАВІГАЦІЯ