Про випадки гострих кишкових інфекцій в ДНЗ с.Мамаївці Кіцманського району станом на 14-00 13.06.2016

08-09.06.2016 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» надійшли термінові повідомлення з обласної дитячої клінічної лікарні м.Чернівці про звернення 5 хворих дітей з ознаками гострого гастроентероколіту (підвищення температури тіла, нудота, блювання), які відвідують дитячий навчальний заклад с.Мамаївці Кіцманського району Чернівецької області. Одна дитина звернулась та була госпіталізована в інфекційне відділення Кіцманської центральної районної лікарні.

Всього станом на 14-00 13.06.2016 зареєстровано 13 випадків. 2-є дітей госпіталізовано до обласної дитячої клінічної лікарні та 2-є – до Кіцманської ЦРЛ. 

11.06.2016 та 13.06.2016 у 2 хворих при бактеріологічному обстеженні виявлено сальмонелу ентерітідіс, встановлений діагноз: Сальмонельоз.

09.06.2016 посадовими особами Кіцманського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» розпочато проведення епідеміологічного обстеження (розслідування) випадків гастроентероколітів.

В ході епідеміологічного обстеження в дошкільному навчальному закладі відібрано добові проби, питна вода на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження; змиви з об’єктів довкілля. Визначено коло контактних осіб (дітей та працівників закладу) та проводиться їх бактеріологічне обстеження на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.

За результатами лабораторних  досліджень в змивах, відібраних на харчоблоці та в групах виділено кишкову паличку (E.Coli).

Працівниками відділу дезінфектології  ДУ «ЧОЛЦДСЕСУ» проведено заключну дезінфекцію у групах та на харчоблоці.

Станом на 13.06.2016 медичними працівниками Мамаївської АЗПСМ проведено 162 подвірних обходи сімей, діти яких відвідують ДНЗ. З анамнезу оглянутих встановлено, що у 16 дітей були прояви клінічних ознак гострого гастроентероколіту, за медичною допомогою не звертались.

Розпорядженням Мамаївської сільської ради з 13.06.2016 по 17.06.2016 тимчасово призупинено роботу Мамаївського ДНЗ.

Проведення комплексу протиепідемічних та профілактичних заходів триває.
Ситуація знаходиться під контролем Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України».

 

 

 

НАВІГАЦІЯ