Оновлена інформація про груповий випадок харчового отруєння в м. Вижниця

30.08.2018 до Вижницького міжрайонного відділу лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли екстрені повідомлення про реєстрацію харчової токсикоінфекції серед мешканців      м. Українка, м. Обухів Київської області, що перебувають у спортивно-оздоровчому комплексі м. Вижниця. 

29.08.2018 - 30.08.2018 хворі зі скаргами на підвищення температура тіла, слабкість, болі в животі та на інші симптоми характерні для харчового отруєння звернулися до Вижницької ЦРЛ за медичною допомогою вранці.

Всього захворіло 14 людей (10 дітей та 4 дорослих), всім надана первинна медична допомога.

Для з’ясування причин та обставин виникнення даного захворювання Вижницьким міжрайонним відділом лабораторних досліджень Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я» розпочато спільне з спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області епідеміологічне розслідування, проведення протиепідемічних і профілактичних заходів.
Було з’ясовано, що група дітей у віці від 5 до 12 років у кількості 16 осіб та 4 дорослих, мешканці м. Українка, м. Обухів Київської області, прибули до спортивно-оздоровчого  комплексу 23.08.2018.

30.08.2018 о 1946  група відпочивальників у повному складі відбула з території Чернівецької області поїздом Чернівці-Київ.

Після від’їзду групи, 30.08.2018, власник спортивно-оздоровчого комплексу  закрив заклад для відвідувачів.

Під час епідеміологічного розслідування для проведення бактеріологічних, фізико-хімічних лабораторних досліджень відібрано проби харчових продуктів (добові проби страв), проби питної води, змиви з обладнання, посуду, інвентарю.

Проведено бактеріологічне обстеження хворих дітей та хворих дорослих,  працівників кухні і буфету спортивно-оздоровчого комплексу та контактних дітей. 

Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню випадків інфекційних хвороб, встановлюються. Проведення протиепідемічних, профілактичних заходів та лабораторних досліджень триває.

 

НАВІГАЦІЯ