Оперативна інформація про спалах гострих кишкових інфекцій серед осіб, які були на весіллі в закладі ресторанного господарства  в с. Сучевени Глибоцького району Чернівецької області
(станом на 12-00 20.07.2017)

Впродовж 18-19.07.2017 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» почали надходити  термінові повідомлення про звернення хворих з ознаками харчової токсикоінфекції, які вживали страви на весіллі в закладі ресторанного господарства с.Сучевени Глибоцького району Чернівецької області.

19.07.2017 робоча група в складі  спеціалістів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області виїхала в Глибоцький район для встановлення причин та обставин виникнення спалаху.

В ході епідеміологічного розслідування проводилось опитування хворих, вивчення медичної документації. Відібрано проби питної води з локального водопроводу,  вогнищеві змиви та змиви з харчових продуктів і зразки сировини, яка була наявна на момент початку епідрозслідування.  Проведено бактеріологічне обстеження працівників закладу на носійство патогенної мікрофлори кишкової групи.
В закладі проведено заключні дезінфекційні заходи.

Станом на 12-00 год. 20.07.2017 захворіло 20 осіб. Госпіталізовано до інфекційного відділення Глибоцької ЦРЛ 11 хворих, в обласну клінічну лікарню - 1 хвора та 8 хворих знаходяться на амбулаторному лікуванні.

Продовжується епідеміологічне розслідування, проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів. Лабораторні дослідження тривають.

 

НАВІГАЦІЯ