Оперативна інформація про спалах гострих кишкових інфекцій серед осіб, які були на весіллі в закладі ресторанного господарства  в с. Сучевени Глибоцького району Чернівецької області
(станом на 17-00 21.07.2017)

Впродовж 18-21.07.2017 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» надійшли  екстрені повідомлення про звернення 24 захворілих з ознаками гострої кишкової інфекції. Розлади у стані здоров'я хворі пов'язують з вживанням  страв на весіллі, що проводилось 16-17 липня 2017 року в закладі ресторанного господарства «Париж», с.Сучевени Глибоцького району Чернівецької області.

Робочою групою у складі спеціалістів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та  Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху було негайно розпочато проведення епідеміологічного розслідування з безпосереднім виїздом у вогнище, опитуванням хворих, що перебувають на стаціонарному лікуванні, вивченням медичної документації.

В ході проведення розслідування на дослідження відібрано зразки питної води з локального водопроводу закладу, зразки  харчових продуктів, вогнищеві змиви. Організовано обстеження персоналу закладу.  

Рішенням позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Глибоцькій районній державній адміністрації подальша діяльність закладу тимчасово призупинена.

Станом на 17-00 год. 21.07.2017 захворіло 24 особи, з яких на стаціонарному лікуванні в Глибоцькій ЦРЛ перебуває 11 хворих, обласній клінічній лікарні - 2 хворих, обласній дитячій клінічній лікарні – 1 дитина, амбулаторно лікуються 10 хворих.

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів продовжується.  Лабораторні дослідження тривають.

 

НАВІГАЦІЯ