Чи варто вживати умовно їстівні гриби ?!

___Населення збирає гриби не тільки в лісі, але й у власному господарстві. Так, досить часто люди зривають гриби у себе вдома, які ростуть на пеньках зрублених дерев, на стовбурах дерев або під ними.
___Умовно їстівні гриби, серед яких глива, також небезпечні для здоров’я людини, якщо їх неправильно приготувати до споживання.
___Отож, необхідно правильно підготувати гриби до споживання. Важливим моментом є не тривале варіння, а декількаразове варіння з наступним зливом відвару, бо він є найнебезпечнішим (щонайменше тричі, через кожні півгодини варіння) і лише після того продовжити готувати страви. Готові страви з грибів необхідно зберігати на холоді в емальованому посуді не більше доби.
___Отруєння також, можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас.
___Щоб не отруїтися грибами дотримуйтеся правил їх приготування та зберігання!

 

 

НАВІГАЦІЯ