Моніторинг результатів лабораторних та інструментальних
досліджень з об’єктів навколишнього середовища за 9 місяців 2016 року

За 9 місяців 2016 року  Державною установою «Чернівецький обласний лабораторних центр МОЗ України» проведено 230 досліджень проб полімерних матеріалів, товарів побутової хімії, парфюмерно-косметичних виробів, побутових речей, дитячих іграшок та полімерних виробів, що контактують з харчовими продуктами. Перевищень гранично - допустимих концентрацій у досліджуваних пробах не встановлено.

При дослідженні фізичних факторів навколишнього середовища проведено 2065 замірів рівнів електромагнітних випромінювань та 13 замірів рівнів вібрації, перевищень граничних показників не встановлено. Також проведено  288 вимирів рівнів шуму, з них у 47 – було виявлено перевищення гранично- допустимого рівня.

Відповідно до заяв суб’єктів господарювання проведено дослідження 66 проб харчових продуктів на вміст генетично-модифікованих організмів, перевищень норм не виявлено.
Досліджено 677 проб харчових продуктів по санітарно-хімічних показниках та 555 проб по бактеріологічних показниках, з яких 1 проба молочних продуктів  не відповідала нормативам  по  бактеріологічних показниках.

Здійснювався радіологічний контроль за будівельними та лісоматеріалами (проведено 743 дослідження), продуктами харчування та питною водою (404 дослідження),  проведено 441 замір  радону-222 та 32 802 заміри рівнів потужності поглибленої в повітрі дози гамма-випромінювання, відхилення від нормативів виявлено в 1 випадку замірів  радону-222.

За результатами лабораторних досліджень суб’єктам господарювання  та громадянам надано рекомендації щодо  вжиття заходів, з метою усунення шкідливого впливу факторів навколишнього середовища на стан здоров’я  населення.

 

 

НАВІГАЦІЯ