Про епідемічну ситуацію із захворюваності на кір в Чернівецькій області!

Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» інформує про епідемічну ситуацію з захворюваності на кір в Чернівецькій області.

З початку 2017 року в Чернівецькій області зареєстровано 73 випадки кору, з яких 64 дітей віком до 17 років та 9 дорослих.

З кінця вересня 2017 року спостерігається різкий підйом захворюваності на кір по Чернівецькій області, зоокрема, в Путильському районі 49 випадків, з яких 44 дитини та 5 дорослих та 9 випадків в м. Чернівці, з яких 7 дітей,                2 дорослих, 2 випадки в Кіцманському районі – 1 дитина віком до 17 років та 1 дорослий, 2 випадки у дітей в Сторожинецькому районі та 1 випадок у дитини віком до 17 років у Вижницькому районі. По м.Чернівці з кінця вересня у двох випадках діагноз підтверджено лабораторно.

Державною установою «Чернівцький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» 29.09.2017 зареєстровано спалах кору в Путильському районі Чернівецької області. Станом на 19.10.2017 захворіло 49 осіб, з яких 44 дитини віком до 17 років та 5 дорослих. З числа захворілих в 14 випадках діагноз підтверджено: лабораторно в 9 випадках та в 5 випадках клінічно.

З початку спалаху госпіталізовано 12 хворих, з яких 7 хворих знаходились на лікуванні в КЗ «Путильська центральна районна лікарня»,                 2 хворих в Вашківецьке інфекційне  відділення КУ «Вижницька центральна районна лікарня» та 3 хворих в лікувальних закладах міста Чернівці. На даний час виписано 10 хворих з діагнозом: кір середньої важкості типова форма. В двох хворих віком старше 30 років жителів Путильського району, які перебували на стаціонарному лікуванні в ОКУ «Обласна клінічна лікарня» інфекційному відділенні заключний діагноз: Кір середньої важкості типова форма, негоспітальна двобічна пневмонія. Більша частина захворілих не щеплені. Проводяться протиепідемічні заходи, щеплення контактних осіб, медичний нагляд, санітарно-гігієнічні та обмежувальні заходи.

В 2017 році випадків серед вагітних та летальних випадків не зареєстровано.

 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ