Підведено підсумки діяльності за І півріччя 2018 року


В Державній установі «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» 25 липня 2018 року підведено підсумки діяльності за І півріччя 2018 року.
Обговорено результати виконання Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища, лікувально-профілактичних закладів, загальноосвітніх та дитячих навчальних закладів, закладів соціального забезпечення Чернівецької області, що проводились Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». В усіх випадках виявлення відхилень від встановлених нормативів юридичним та фізичним особам надавались рекомендації щодо усунення шкідливого впливу факторів навколишнього середовища на стан здоров’я  населення та повідомлялася Держпродспоживслужба для відповідного реагування.
Враховуючи ситуацію із забезпечення підприємств водопровідно-каналізаційного господарства України необхідними реагентами для знезараження води, особливу увагу було приділено моніторингу якості питної води в області, зокрема в м. Чернівці. 
Докладно обговорено стан епідемічної ситуації як на окремих адміністративних територіях, так і в Чернівецькій області загалом. Зокрема, показники загальної інфекційної захворюваності за 6 місяців 2018 року перевищували рівень аналогічного періоду 2017 року майже на всіх адміністративних територіях, за виключенням Кельменецького району. В цілому по області рівень інфекційної захворюваності зріс на 64%, серед дитячого населення віком до 17 років – на 79%. Зазначена епідемічна ситуація зумовлена спалахом кору, який триває в області з 2017 року.
За підсумками обговорення пріоритетним залишається постійний моніторинг, аналіз та прогнозування епідемічної ситуації, показників здоров’я населення на території Чернівецької області, дієвий епіднагляд за інфекційними хворобами та неінфекційними захворюваннями, комплексні заходи із санітарної охорони території, у разі виникнення ризиків до ускладнення епідемічної ситуації спільно з відповідними органами влади скоординоване, ефективне та оперативне здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню інфекційних хвороб, масових неінфекційних захворювань (отруєнь).

 

НАВІГАЦІЯ