___За участю начальника Управління організації державного санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області Юрія Падурару 27 березня 2015 року відбулось засідання колегії Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації.
___За порядком денним на колегії розглядалось питання «Про хід виконання регіональної Програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 роки в лікувально-профілактичних закладах області у        2014 році».
___Юрій Падурару у своєму виступі «Оцінка епідеміологічних ризиків туберкульозу в Чернівецькій області» означив, що попри позитивну динаміку у показниках захворюваності на туберкульоз та смертності від цієї хвороби, їх рівень в області залишається епідемічним. Зважаючи на це, а також на продовження мораторію на перевірки і в першому півріччі        2015 року, прийнято рішення запровадити систематичний щоквартальний моніторинг заходів інфекційного контролю за туберкульозом в лікувально-профілактичних закладах області та моніторинг заходів Програми протидії туберкульозу, в тому числі з проведенням моніторингових візитів.  
___В роботі колегії взяли участь проректор з лікувальної роботи та завідувачі клінічних кафедр Буковинського державного медичного університету, члени колегії Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, головні лікарі лікувально-профілактичних закладів області та їх заступники.

 

 

 

НАВІГАЦІЯ