На засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при обласній державній адміністрації проаналізовано стан епідемічної ситуації в Сокирянському районі

07.07.2017 | 17:12
Сьогодні, 7 липня 2017 року, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при  обласній державній адміністрації, на якому розглянуто стан епідемічної ситуації в Сокирянському районі. 

Перший заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Михайло Павлюк, члени комісії висловили стурбованість з приводу несвоєчасного інформування районними структурними підрозділами про ускладнення ситуації із захворюваністю на гострі кишкові інфекції на території Сокирянського району.

Комісією всебічно оцінено ситуацію, та, зважаючи на попередні результати епідеміологічного розслідування, прийнято рішення, спрямоване на попередження спалахів гострих кишкових інфекцій на території області. Наголошено на персональній відповідальності голів районних державних адміністрацій, міських голів, голів об’єднаних територіальних громад, керівників та засновників закладів ресторанного господарства за подання населенню питної води гарантованої якості, функціонування закладів громадського харчування.

За результатами оперативного епідеміологічного аналізу захворюваності гострими кишковими інфекціями жителів Сокирянського району встановлено, що спалах розпочався 27.06.2017, коли було зареєстровано 5 хворих, які звернулися за медичною допомогою у лікувально-профілактичні заклади району.

З 27.06.2017 по 07.07.2017 зареєстровано 111 випадків гострих кишкових інфекцій, в тому числі серед дітей до 15 років – 44.

Станом на 15-00 год. 07 липня 2017 року в інфекційному відділенні Сокирянської ЦРЛ лікується 14 хворих: 7 дітей та 7 дорослих. Стан хворих задовільний.

Проведення протиепідемічних заходів продовжується.

Ситуація перебуває на контролі обласної державної адміністрації.

 

 

НАВІГАЦІЯ