Оперативна інформація по малярії.

25.10.2016 року в Державну установу «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надійшло екстрене повідомлення з лікувально-профілактичного закладу про випадок малярії у мешканця м. Чернівців.

25.10.2016 року у зв’язку з підвищенням температури тіла до 40°С, вираженою загальною слабкістю, відчуттям сильного жару звернувся до лікаря за медичною допомогою по місцю проживання в МКУ «Міська поліклініка №2» і був направлений на госпіталізацію в ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня».

Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що зі слів хворого хворіє на малярію з листопада 2013 року коли працював лікарем на судні в Південній Америці. З моменту прибуття в м. Чернівці за медичною допомогою в лікувально - профілактичні заклади не звертався, незважаючи на те, що симптоми захворювання були як в 2014 році так і в 2015 році, лікувався самостійно.

25.10.2016 – 27.10.2016 року клініко - діагностичними лабораторіями МКУ «Міська поліклініка №2» та ОКУ «Чернівецька обласна клінічна лікарня» при дослідженні мазків крові та товстої краплі визначено малярійного плазмодія.

Паразитологічною лабораторєю відділу дослідження біологічних факторів Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» в досліджу вальному матеріалі ідентифіковано Plasmodium vivax (трофозоїти, шизонти).

В осередку інфекційного захворювання хворих на малярію та паразитоносіїв серед контактних немає.

Протиепідемічні заходи тривають.

 

 

НАВІГАЦІЯ