Моніторинг якості питної води.

  У межах проведення моніторингу на території  Чернівецької області  працівниками Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснюються лабораторні дослідження з об’єктів навколишнього середовища.

За  період з 12.08. - 18.08.2016 досліджено  воду централізованого водопостачання: 22 проб  на фізико-хімічні та бактеріологічні показники та 9 проб -  на паразитологічні.  Відхилень від нормативів не виявлено.

Також, протягом тижня досліджено 199 проб води з криниць на фізико-хімічні та бактеріологічні показники та 168–на паразитологічні показники. За результатами лабораторних досліджень виявлено відхилення в 2-х пробах води за фізико-хімічними показниками у Новоселицькому та Герцаївському районах та 9 пробах за бактеріологічними показниками в Заставнівському районі -4 проби ,Сторожинецькому районі - 3проби, Новоселицькому районі -1 проба, Герцаївському районі- 1 проба .

За результатами досліджень надаються пропозиції,  зокрема щодо очищення та дезінфекції криниць. Пропонуються контрольні дослідження.        

 

 

НАВІГАЦІЯ