Про нараду з керівниками закладів освіти
з питань організації харчування 

Департаментом освіти і науки Чернівецької обласної адміністрації 8-го листопада 2016 року проведено нараду з керівниками підвідомчих навчальних закладів щодо забезпечення якісного та безпечного харчування.

На нараду освітян було запрошено представників Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Оксана Палійчук, директор Департаменту освіти, визначила пріоритетними для спільної роботи всіх відповідальних за харчування служб такі завдання – організація раціонального харчування як чинника збереження та зміцнення здоров’я учнів, дотримання санітарних норм роботи харчоблоків як необхідної вимоги безпеки життєдіяльності.

Завідувач відділу Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Юрій Падурару акцентував увагу на порушеннях санітарного законодавства при організації харчування як фактор ризику щодо виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій. Наголосив на несприятливій епідемічній ситуації з гострих кишкових інфекцій в Україні та Чернівецькій області. Розкрив основні причини спалахів інфекційних хвороб.

Вячеслав Чернявський, начальник відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області,наголосив на дотриманні нормативних документів з питань організації харчування в закладах освіти, на виконанні наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації, збір інформації щодо виробників та постачальників, а також рекомендував посилити роботу з санітарно-просвітницьких питань.

Оксана Палійчук наголосила, що здорове харчування в закладах освіти також забезпечує наявність повноцінного водопостачання, засобів гігієни та інше. Санітарний стан в навчальному закладі багато залежить від роботи медичного працівника, його щоденного контролю та навчання учнів дотримуватись правил особистої гігієни. Оксана Палійчук зазначила, що керівники закладів мають забезпечити санітарний стан і це їх персональна відповідальність.

 

 

НАВІГАЦІЯ