Про участь у нараді-семінарі з питань профілактики інфекційних хвороб

___Актуальні питання профілактики інфекційних хвороб розглянуто 14 березня під час сумісної наради-семінару з медичними працівниками краю.
___У заході, організованому спільно з Департаментом охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації, прийняли участь начальник відділу організації санітарно-епідеміологічного нагляду Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області Юрій Падурару та начальник відділу соціально-гігієнічного моніторингу Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області Оксана Вакарчук.
___В роботі семінару взяли участь заступники головних лікарів обласних, міських та районних лікувально-профілактичних закладів та центрів первинної медико-санітарної допомоги, лікарі-інфекціоністи, керівники відокремлених структурних підрозділів Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області та Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», лікарі-епідеміологи.
___Присутніх проінформовано про епідемічну ситуацію, основні факти та заходи державного санітарно-епідеміологічного нагляду щодо хвороби, викликаної вірусом Зіка. Також до учасників було доведено основні вимоги нормативно-правових актів щодо профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними інфекціями. Окрема доповідь була присвячена комплексу невідкладних організаційних,  протиепідемічних і профілактичних заходів щодо попередження виникнення та розповсюдження випадків захворювань та смерті від дифтерії.
___Крім того, удосконалення епідеміологічного нагляду за гострими в’ялими паралічами стало одним із пріоритетних питань, обговорених в ході семінару.

 

НАВІГАЦІЯ