Про готовність до роботи в епідемічному сезоні захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції 2016 - 2017 років 

27.09.2016 проведено нараду-семінар на базі ОКУ «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги»  з заступниками головних лікарів лікувально-профілактичних закладів, лікарів-терапевтів, лікарів-педіатрів, лікарів-інфекціоністів, лікарів-епідеміологів з питань профілактики, діагностики і лікування грипу та гострих респіраторних інфекцій.

З метою підготовки до сезону захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції 2016 – 2017 років Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» забезпечила готовність вірусологічної лабораторії для проведення діагностичних досліджень з етіологічної розшифровки захворювань, діагностичними тест-системами, дезінфекційними препаратами та засобами індивідуального захисту.

Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» спільно з Департаментом охорони здоров'я Чернівецької обласної державної адміністрації розроблено Комплексний план організаційних та санітарно-протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню грипу та гострих респіраторних інфекцій.

Організовано готовність до проведення моніторингу та визначення епідемічного рівня захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції та щотижневе інформування за його результатами. 

Визначена кількість осіб з груп медичного, епідемічного ризику, які підлягають щепленню проти грипу в Чернівецькій області в 2016 році. Так, усього осіб, яким планується провести щеплення проти грипу – 94019, в тому числі дітям - 11740. З груп медичного ризику заплановано щепити – 64967, епідемічного ризику – 29052, в т.ч. медичних працівників, – 2934.

За інформацією Департаменту охорони здоров'я Чернівецької обласної  державної адміністрації для надання допомоги хворим на грип та ГРІ в Чернівецькій області будуть задіяні 435 заклади охорони здоров'я, а саме: лікарень – 21, міських поліклінік – 5, центрів первинної медико-санітарної допомоги – 14 (в складі яких ФАПів - 212 та амбулаторій – 182) та Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Засоби профілактики та лікування будуть реалізовуватись в 327 аптеках області.
Для проведення щеплень проти грипу підготовлено 420 кабінетів профілактичних щеплень.

В період епідемічного підйому захворюваності буде задіяно близько 9000 спеціалістів медичного профілю: лікарів загальної практики сімейної медицини – 431, лікарів спеціалістів – 1695, середніх медичних працівника – 4802, молодші медичні працівники – 2013.

 

НАВІГАЦІЯ