___Сьогодні, 30 жовтня 2014 року, начальник Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко взяла участь у спільному учбово-тренувальному навчанні, яке пройшло  у м.Одеса на базі Головного управління Держсанепідслужби на водному транспорті, Головного управління Держсанепідслужби у Одеській області, лікувальних закладів Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації та Державної установи «Український науково-дослідний протичумний інститут ім. І.І. Мечникова МОЗ України».
___На зазначеному навчанні відпрацьовано алгоритм дій органів управління, закладів та установ охорони здоров’я, санітарно-епідеміологічної служби та інших зацікавлених служб в умовах занесення та поширення на території України хвороби, спричиненої вірусом Ебола.

Довідково.         За даними ВООЗ загальна кількість осіб, що постраждали від гарячки Ебола в Західній Африці станом на 25 жовтня становить 10 141, серед них майже 50 % (4 922) – летальні випадки. Серед залучених до епідемічного процесу країн є Ліберія – 4 665, у т.ч. – 2 705 летальні,       Гвінея – 1 553, у т.ч. 926 летальні, Сьєрра – Леоне – 3 896, у т.ч. 1 281 летальні, Нігерія – 20, у т.ч. 8 летальні. По одному підтвердженому випадку зареєстровано в Іспанії, Сенегалі, Малі. В США має місце чотири підтверджених випадки, в т.ч. один летальний.
Держсанепідслужба України здійснює щоденний моніторинг ситуації щодо спалаху лихоманки Ебола в західно-африканських країнах.

 

 

НАВІГАЦІЯ