Навчання по радіаційній безпеці

      Сучасний стан розвитку світової радіології та променевої діагностики характеризується постійним нарощуванням обсягів досліджень, процедур з використанням різних джерел іонізуючого випромінювання та як наслідок, збільшенням променевого навантаження на персонал, який проводить рентгенорадіологічні процедури (дослідження) та населення.
___Використання іонізуючого випромінювання для діагностики та лікування зумовлює медичне опромінення пацієнтів та персоналу. Медичне опромінення спрямоване на досягнення певної користі для пацієнта у вигляді отримання діагностичної інформації або терапевтичного ефекту. Медичне опромінення посідає друге місце після променевого навантаження від природних джерел іонізуючого випромінювання на населення України.                               

___З метою зменшення доз опромінення пацієнтів і персоналу при проведенні рентгенорадіологічних процедур (досліджень), головним завданням у галузі медицини є забезпечення високого рівня радіаційної безпеки. Одним із шляхів досягнення даної мети є обізнаність персоналу, працюючого у сфері іонізуючого випромінювання правилам радіаційної безпеки.
___Так, відповідно до наказу Департаменту охорони здоров’я       Чернівецької ОДА  від 05.06.2015 №70 – пк §1 « Про навчання з питань радіаційної безпеки персоналу категорії А рентгенодіагностичних відділів   (кабінетів), радіонуклідних лабораторій, відділів променевої терапії лікувально – профілактичних закладів області» з 22.06.2015 по 26.06.2015 завідувачем сектору адміністративних послуг Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області Оксана Гуцул прийняла участь  у проведенні навчання та перевірки знань з радіаційної безпеки та поводження з джерелами іонізуючого випромінювання медичного персоналу категорії А, працюючого у сфері іонізуючого випромінювання.
___За результатами  навчання  отримали відповідні посвідчення 267 осіб медичного персоналу категорії А.

 

НАВІГАЦІЯ