__Лабораторний контроль за  місцями масового відпочинку

         З метою гігієнічної оцінки безпечності  води та грунту в місцях масового відпочинку Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»  досліджено 89 проб  води за фізико-хімічними показниками, 92 проби за  бактеріологічними показниками, 79 проб  за паразитологічними показниками, 48 проб  за вірусологічними  показниками, 35 проб на холеру, а також 75 проб грунту  за фізико-хімічними, бактеріологічними та паразитологічними показниками, 23 проби - за вірусологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 15 проб води  з  р.Прут та 1 проба грунту  в районі пляжу  м.Чернівці не відповідали нормативам за бактеріологічними показниками, 3 проби річкової води не відповідали вимогам за фізико-хімічними показниками. В пробі води з р.Дністер в районі пляжу м. Новодністровськ  виявлено антиген вірусного гепатиту А.

Зважаючи на результати лабораторних досліджень та з метою попередження епідускладнень Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» не рекомендує купатись в р.Прут  в м.Чернівці та в р.Дністер в м.Новодністровськ.

Моніторинг якості води та грунту з місць масового відпочинку області  триває.

 

 

НАВІГАЦІЯ