__

07.07.2017 до Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» надішли термінові повідомлення про звернення 11 хворих дітей з ознаками гострого гастроентероколіту (підвищення температури тіла, пронос, нудота, блювання), які перебувають в самоорганізованому наметовому містечку в     с. Перебиківці Хотинського району Чернівецької області.

07.07.2017 робоча група в складі головних спеціалістів Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації, Державної установи «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та керівництва Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області виїхала в с.Перебиківці Хотинського району Чернівецької області для проведення епідеміологічного розслідування.

В ході епідеміологічного розслідування встановлено, що наметове містечко самоорганізовано релігійною громадою баптистів для сімейного відпочинку в кількості 110 дітей та 45 дорослих.

Протягом 07.07.2017 за медичною допомогою звернулось 30 хворих дітей та 1 дорослий.

Станом на 9-00 08.07.2017 госпіталізовано 30 хворих дітей: в амбулаторію загальної практики сімейної медицини с. Перебиківці Хотинського району 25 дітей, в Хотинську ЦРЛ – 4 дітей та 1 дорослого, в обласну дитячу клінічну лікарню – 1 дитину.

Відібрано зразки колодязної води з місця розташування наметового містечка, води громадської криниці, води приватної криниці на бактеріологічне, фізико-хімічне, вірусологічне дослідження.

Проведено бактеріологічне та вірусологічне обстеження хворих дітей та   батьків, які приймали участь в приготуванні страв для харчування в наметовому містечку.
При досліджені матеріалу від одного хворого експрес-ротатестом  визначено антиген ротавірусної інфекції.
За результатами вірусологічного дослідження клінічного матеріалу від 1 хворого на антиген ротавірусу отримано позитивний результат. Також визначено антиген ротавірусу в пробі криничної води, яку споживали хворі.

Етіологічний фактор, джерело збудника інфекції та обставини, що сприяли виникненню спалаху, встановлюються.

Проведення комплексу профілактичних, протиепідемічних заходів триває.

 

НАВІГАЦІЯ