Презентовано підсумки роботи по оцінці чутливості системи
епідеміологічного нагляду до виявлення випадків дифтерії

Протягом тижня в Чернівецькій області відбувався практичний етап підготовки епідеміологів, працівників лабораторій лабораторних центрів МОЗ України, управлінців Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства оборони України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з інтервенційної (прикладної) епідеміології ППЕ-Укр – польові дослідження.

21 вересня 2018 року презентовано підсумки роботи по оцінці чутливості системи епідеміологічного нагляду до виявлення випадків дифтерії.

Результати дослідження будуть використані для удосконалення системи епідеміологічного нагляду за інфекційними хворобами як в Чернівецькій області, так і в новому наказі МОЗ України щодо епіднагляду за дифтерією.

Загалом систему епіднагляду за дифтерією у Чернівецькій області було оцінено позитивно.

Заступник Генерального директора Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я  України» Ігор Кузін подякував  керівникам та працівникам закладів охорони здоров’я, де проводились дослідження за сприяння в проведенні польових робіт.

Програма підготовки реалізується за ініціативи Державної установи «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я  України» підтримки Центрів контролю за захворюваннями (CDC Atlanta), Агентства зі скорочення військової загрози міністерства оборони Сполучених Штатів Америки (DTRA), технічної підтримки ВООЗ.

Зображення1

Зображення2

Зображення3

 

НАВІГАЦІЯ