Відбулося засідання колегії Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області про підсумки діяльності за 2013 рік

14 лютого 2014 року відбулося засідання колегії Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, на якому були підведені підсумки діяльності за 2013 рік.
На підсумковій колегії начальник  Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області, головний державний санітарний лікар Чернівецької області Гопко Н.В. зазначила, що впродовж 2013 року, на виконання Національного плану дій щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010–2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України, за сприяння та координації Чернівецької обласної державної адміністрації, Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області забезпечувало реалізацію першочергових заходів щодо профілактики інфекційних хвороб, професійних захворювань, масових неінфекційних захворювань, а також щодо виявлення  та запобігання порушенням вимог санітарного законодавства суб’єктами господарювання різних форм власності.
Ефективність вказаних заходів була підтверджена відсутністю у 2013 році на території Чернівецької області низки інфекційних  захворювань та зниженням загальних показників інфекційної та паразитарної захворюваності на 20%.
При забезпеченні у 2013 році Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області державного нагляду (контролю) проведено 3 тисячі 762 перевірки, що в 3,3 рази менше, ніж у 2011 році, та в 2,5 рази менше, ніж у 2012. Планових заходів нагляду  проведено 750, що становить 20% від загальної кількості забезпечених перевірок.
Порушення санітарного законодавства за результатами державного нагляду (контролю) виявлено на кожному п’ятому об’єкті. Для усунення причин і умов, що сприяють вчиненню порушень санітарного законодавства, Головним управлінням Держсанепідслужби у Чернівецькій області направлено 697 приписів, винесено 294 постанови про накладення штрафу. видано 5 постанов про застосування фінансових санкцій, у 7 випадках застосовано вилучення з реалізації небезпечних для здоров’я продуктів харчування, 13 суб’єктам господарювання тимчасово заборонялась діяльність, від роботи впродовж року відсторонено 51 особу.
Завдяки активному застосуванню аналізів ризиків, якісно проведеному Державному санітарно-епідеміологічному нагляду, ефективній взаємодії з Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» в 2013 році забезпечено санітарне та епідемічне благополуччя населення Буковини.

 

НАВІГАЦІЯ