Продовжуються лабораторні дослідження води з місць масового відпочинку на території Чернівецької області влітку 2016 року

         З метою гігієнічної оцінки безпечності  річкової  води з місць масового відпочинку, яких в поточному році нараховується 14, з початку літнього оздоровчого сезону Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» досліджено 126 проб річкової води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, 107 проб на паразитологічні показники, 43 проби на вірусологічні показники та 9 проб води на збудники холери.
Крім цього досліджено 41 пробу грунту на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, 56 проб на паразитологічні показники та 30 проб на вірусологічні показники. Відхилень від нормативів не виявлено.
За результатами лабораторних досліджень  від 27.07.2016 року 3 проби води з р.Прут в районі пляжу  міста Чернівці не відповідало нормативам по  мікробіологічних показниках. За фізико-хімічними показниками відхилень не виявлено.  
Незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут  не було виявлено, кількість  лактозопозитивних кишкових паличок перевищувала норматив в  5-50 разів.  
Враховуючи якість води в р.Прут на даний час Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» купатись не рекомендує, особливо дитячому населенню. 

 

 

НАВІГАЦІЯ