Продовжуються лабораторні дослідження води з місць масового відпочинку на території  м.Чернівці влітку 2016 року

У 2016 році на території м.Чернівці облаштоване лише одне місце масового відпочинку – « Чернівецький міський пляж» по вул.Донбасівська, 5.

З метою гігієнічної оцінки безпечності  річкової  води з вищезазначеного пляжу досліджено всього 18 проб річкової води на фізико-хімічні та мікробіологічні показники, 12 - на паразитологічні показники, 6 -  на вірусологічні показники. Відхилення встановлено в 3 пробах води по санітарно-хімічним та в 15 по мікробіологічним показникам.

Зокрема, станом на 01.08.2016 за  результатами лабораторних досліджень три проби води, які повторно були відібрані 27.07.2016, не відповідали за мікробіологічними показниками.

Незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут  не було виявлено, кількість лактозопозитивних кишкових паличок перевищувала норматив в  5-50 разів. 

Крім цього, досліджено 4 проби грунту на фізико-хімічні, мікробіологічні та паразитологічні показники та 2 проби на вірусологічні показники. Відхилень від нормативів не виявлено.        

Враховуючи якість води в р.Прут на даний час Чернівецький міський відділ лабораторних досліджень рекомендує утриматись від купання , особливо дитячому населенню. 

 

 

 

НАВІГАЦІЯ