Моніторингові дослідження води водойм та грунту 
з  місць масового відпочинку населення.

З метою гігієнічної оцінки безпечності води водойм та грунту в місцях масового відпочинку населення (пляжах) та водних об’єктах рекреаційного призначення (зон рекреацій) на території Чернівецької області, Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено моніторингові дослідження:

-  з  8-ми пляжів: «Чернівецький міський пляж» по вул. Донбасівська, 5 в м.Чернівці; ТРК «Сонячна долина» №1 в с. Магала, «Сонячний берег» в с.Бояни та бази відпочинку «Хвиля» в с. Магала Новоселицького району; баз відпочинку «Аква - плюс» в с. Кам’яна, «Берег любові» в с. Бобівці та «Рутка» в с. Великий Кучурів Сторожинецького району; «Каньйон» в с.Грушівці Кельменецького району;
-  з  18-ти зон рекреацій: на березі річки Дністер в м. Новодністровськ; на березі річки Дністер в с. Репуженці Заставнівського району; комплексів відпочинку «Услад» та «Вілія» в с.Ломачинці  Сокирянського району; біля баз відпочинку «Famely House» в с. Макарівка, «Агрооселя – 1» в с.Макарівка, «Агрооселя – 2» в с. Макарівка, «Біля Дністра» в с. Макарівка, «Гостинна садиба» в с. Макарівка, «Водний рай» в с.Вороновиця, «Сільські садиби» в с. Вороновиця,  «Дністровський маєток» в с. Вороновиця, «У Бориса» в с. Бернове, «У Володимира» в с. Бернове,  «У Мішані» в с.Бернове,  «Дім рибака» в с. Мошанець, «Джія» в с. Мошанець та бази-стоянки маломірних суден «Маяк» в с. Дністрівка Кельменецького району.

Станом на 08 серпня 2019 року, із зазначених вище місць масового відпочинку населення, досліджено 115 проб води водойм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, 94 проби - за паразитологічними показниками. Відхилення від санітарних вимог було встановлено у 6 пробах води за санітарно-хімічними показниками, у 15 пробах - за бактеріологічними показниками з річки Прут на Чернівецькому міському пляжі.

Також досліджено 45 проб води водойм за вірусологічними показниками та 61 пробу - на наявність холероподібних вібріонів. Результати досліджень негативні.
Досліджено 35 проб грунту за санітарно-хімічними, бактеріо-логічними, паразитологічними показниками та 28 проб - за вірусологічними показниками. В пробі грунту в зоні рекреації с. Репужинці Заставнівського району було виявлено ротавірус у червні місяці.

Моніторингові дослідження якості води водоймищ та грунту з місць масового відпочинку населення області  продовжуються.

 

 

НАВІГАЦІЯ