Лабораторний контроль за  місцями масового відпочинку.

З метою гігієнічної оцінки безпечності  води та грунту в місцях масового відпочинку Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»  досліджено 36 проб  води за фізико-хімічними та бактеріологічними показниками, 33 проби  за паразитологічними показниками, 16 проб  за вірусологічними  показниками, 3 проби на холеру, а також 28 проб грунту  за фізико-хімічними бактеріологічними та паразитологічними показниками, 7 проб - за вірусологічними показниками.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 9 проб води  з  р.Прут та 1 проба грунту  в районі пляжу  м.Чернівці не відповідали нормативам за бактеріологічними показниками, 3 проби річкової води не відповідали вимогам за фізико-хімічними показниками.   

Незважаючи на те, що патогенних мікроорганізмів в воді з річки Прут  не було виявлено Державна установа «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» не рекомендує, на даний час, купатись в р.Прут.

Наступні результати моніторингу якості води та грунту з місць масового відпочинку області  будуть висвітлені  на  даному сайті 27.06.2017 року.

 

 

НАВІГАЦІЯ