Про результати моніторингових досліджень якості води
водоймищ та грунту з місць масового відпочинку

З метою гігієнічної оцінки безпечності води водойм та грунту в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах на території Чернівецької області та на виконання розпорядження Чернівецької обласної військової адміністрації від 16.06.2022 «Про попередження виникнення нещасних випадків і надзвичайних ситуацій на водних об’єктах Чернівецької області у літній період 2022 року”, Державною установою «Чернівецький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» (надалі – Центр) проведено моніторингові дослідження:
- з 7 – пляжів: «Чернівецький міський пляж»  вул. Донбасівська, 5 м. Чернівці (має офіційний статус), ТРК «Сонячна долина – 2» (лижна траса), «Сонячний берег» в с.Бояни та бази відпочинку ТРК «Хвиля» в с. Магала; баз відпочинку «Аква - плюс» в с. Кам’яна, «Берег любові» в с. Бобівці та «Рутка» в с.Великий Кучурів;
- з 4 – х зон рекреацій: річки Дністер в м. Новодністровськ, с. Ломаченці (бази відпочинку «Вілія», «Услад») та в с. Репужинці. 
Станом на 24 червня 2022 року,  із зазначених вище місць масового відпочинку населення, досліджено 37 проб води водойм за санітарно-хімічними,  бактеріологічними та паразитологічними показниками; 14 проб за вірусологічними та 30 проб на наявність холероподібних вібріонів. Відхилення від санітарних вимог виявлено в 5 пробах  води з р.Прут,  відібраних 16 червня 2022 року в межах «Чернівецького міського пляжу» по вул.Донбасівській, 5, за бактеріологічними показниками (індекс ЛКП).
Досліджено 15 проб грунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними та паразитологічними показниками, відхилення від нормативів встановлено в 1 пробі грунту  відібраного в межах пляжу м.Чернівці.
На підставі вищезазначеного фахівці Центру не рекомендують купатися в річці Прут.
Моніторингові дослідження якості води водойм та грунту з місць масового відпочинку населення області  продовжуються.

 

Керівництво
Структурні підрозділ
Відокремлені структурні підрозділи
Послуги
Державні закупівлі
Публічна інформація
Санепідситуація в області
Контакти
Атестація
План моніторингових досліджень
Паспорт бюджетної програми
New web-site test