Про результати моніторингових досліджень води водойм та ґрунту 
з місць масового відпочинку населення

З метою гігієнічної оцінки безпечності води водойм та ґрунту в місцях масового відпочинку населення (пляжах) та водних об’єктах рекреаційного призначення (зон рекреацій) на території Чернівецької області, Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проведено моніторингові дослідження:

-  з 7-и пляжів: «Чернівецький міський пляж» в м. Чернівці, ТРК «Лижна траса» в с. Магала, «Сонячний берег» в с. Бояни та «Хвиля» в с. Магала Новоселицького району; баз відпочинку «Аква - плюс» в с. Кам’яна, «Берег любові» в с. Бобівці та «Рутка» в  с. Великий Кучурів Сторожинецького району;

-  з  4-х  зон  рекреацій: на берегах річки Дністер в м. Новодністровськ та  в с. Репуженці Заставнівського району; ТОВ «Услад» в с. Ломачинці Сокирянського району; бази  відпочинку «Вілія» в  с. Ломаченці Сокирянського району.

Станом на 31 липня 2020 року, із значених вище місць масового відпочинку населення, досліджено 31 пробу води водойм за санітарно-хімічними, бактеріологічними та паразитологічними показниками. Відхилення від санітарних вимог було встановлено у 3 пробах води за бактеріологічними показниками з річки Прут в межах місць купання Чернівецького міського пляжу.

Досліджено 17 проб ґрунту за санітарно-хімічними, бактеріологічними та  паразитологічними показниками. Всі проби відповідали нормативам.
За результатами проведених лабораторних досліджень, у зв’язку з невідповідністю води водойми санітарним вимогам, фахівці Центру не рекомендують купатись в річці Прут на пляжі м. Чернівці.

Моніторингові дослідження якості води водойм та ґрунту з місць масового відпочинку населення області  продовжуються.

 

Керівництво
Структурні підрозділ
Відокремлені структурні підрозділи
Послуги
Державні закупівлі
Публічна інформація
Санепідситуація в області
Контакти
Атестація
План моніторингових досліджень
Паспорт бюджетної програми
New web-site test