Про проведення заходів  по попередженню виникнення епідемічних  ускладнень  внаслідок  дощових паводків

З метою своєчасного реагування на надзвичайну ситуацію та запровадження профілактичних та протиепідемічних заходів, Державною установою «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» підготовлено та направлено в районні державні адміністрації, об’єднані територіальні громади, міські, селищні та сільські ради рекомендації щодо недопущення епідемічних ускладнень внаслідок підтоплення та затоплення населених пунктів області.
Розроблено пам’ятки для населення щодо заходів профілактики епідемічних ускладнень з кишкових захворювань, вірусного гепатиту, лептоспірозу тощо, та забезпечено їх поширення на адміністративних територіях.
Для оперативного реагування, своєчасного запровадження профілактичних та протиепідемічних заходів, з перших днів дощових паводків ведеться щоденний моніторинг інфекційної захворюваності. За оперативними даними, станом на 25.06.2020 року, на підтоплених територіях не зареєстровано спалахів інфекційних хвороб, в різних населених пунктах реєструються поодинокі випадки гострих кишкових інфекцій, рівень захворюваності не перевищує середні багаторічні показники. У вогнищах інфекційних хвороб здійснюються профілактичні та протиепідемічні заходи.
Позапланове лабораторне дослідження питної води з індивідуальних та громадських криниць буде проведено після дезінфекції джерел нецентралізованого водопостачання.
Станом на 26.06.2020 фахівцями Центру досліджено 16 проб води з Новоселицького комунального водопроводу та комунального водопроводу  КП «Чернівціводоканал»,  всі проби відповідали нормативам.

 

Керівництво
Структурні підрозділ
Відокремлені структурні підрозділи
Послуги
Державні закупівлі
Публічна інформація
Санепідситуація в області
Контакти
Атестація
План моніторингових досліджень
Паспорт бюджетної програми